Zorgverzekering: Consumentenbond

De Consumentenbond geeft vanaf 2010 ook niet-leden toegang tot de zorgvergelijker van de bond om het zo zoveel mogelijk mensen makkelijk te maken om hun polisaanbod te vergelijken met andere aanbieders. Leden van de Consumentenbond kunnen daarnaast gebruik maken van verschillende kortingen die de meeste zorgverzekeraars aanbieden. De Consumentenbond raadt consumenten aan goed rond te kijken voordat ze een polis voor 2011 afsluiten. Het kan lonen om te kijken naar de verschillende aanbiedingen en daarbij te letten op de verschillen in kwaliteit, dekking en prijs.

Beoordeling van Consumentenbond

Kwaliteit:

Prijsstelling:

Volledigheid:

Telefoon:

Inzichtelijkheid:

Vergelijken:

Polisvoorwaarden:

Gebruiksgemak:

Vergeleken verzekeraars bij Consumentenbond

Agis
Anderzorg
Avéro Achmea
Azivo
Bewuzt
CZ
CZdirect
De Amersfoortse
De Friesland
Delta Lloyd
Ditzo
DSW
Energiek
FBTO
HEMA
Interpolis
Kiemer
Menzis
Nedasco
OHRA
ONVZ
OZF
PMA
PNOzorg
Pro Life
Salland
Stad Holland
UnitedConsumers
Univé
Univé ZEKUR
VGZ
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid

Telefonische ondersteuning door Consumentenbond

Er wordt telefonische ondersteuning geboden bij het vergelijken en eventueel afsluiten van een zorgverzekering via de site van de Consumentenbond. Er zijn geen wachttijden bekend.

Opbouw vergelijking van Consumentenbond

Uitgangspunt van de vergelijking zijn de gegevens en dekkingswensen die de bezoeker heeft ingevoerd. De vergelijking van Verzekeringssite is in eerste instantie gesorteerd op prijs. Bij gelijke premies is het niet duidelijk waarom de ene partij boven de andere staat. De bezoeker kan de sortering van de vergelijking aanpassen naar dekking en vrije zorgkeuze. Wanneer er geen verschillen zijn tussen de dekkingen dan wel de vrije zorgkeuze dan vergelijkt Verzekeringssite op prijs.

Huidige aanbieder vergelijken bij Consumentenbond

De Consumentenbond biedt de mogelijkheid aan om de nieuwe zorgverzekering te vergelijken met andere aanbieders uit de vergelijking. Hierbij wordt niet aangegeven of de dekking gelijkwaardig is.

Polisvoorwaarden beschikbaar op Consumentenbond

De polisvoorwaarden zijn als PDF niet beschikbaar op de site van Verzekeringssite.

Dienstverlening door Consumentenbond

Bezoekers van de Consumentenbond worden na de vergelijking doorgeleid naar de website van de verzekeraar van hun keuze.

Gebruiksvriendelijkheid van Consumentenbond

Op de site van de Consumentenbond moeten er twee schermen worden ingevoerd. Een voor de persoonsgegevens en een voor de dekkingswensen. Opvallend is wel dat er voor een alleenstaande man ook keuze kan worden gemaakt voor een aanvullende dekking voor Zwangerschap/bevalling en Anti-conceptie gericht op de vrouw.

Overige informatie over Consumentenbond

Ook niet-leden komen in aanmerking voor de kortingen die de Consumentenbond heeft bedongen bij de zorgverzekeraars.
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)