Zorgverzekering: Independer.nl

Vanaf 1 januari 2012 is Achmea voor 77% en het management en medewerkers van Independer.nl voor 23% aandeelhouder in Independer.nl. Achmea heeft echter geen enkele zeggenschap over onze manier van werken of de uitkomst van de vergelijking. Dat is vastgelegd in een objectiviteitverklaring. Een onafhankelijke Raad van Toezicht ziet er bovendien op toe dat Independer.nl handelt vanuit klantbelang op het gebied van objectiviteit en privacy. In november 2010 is Independer.nl voor de derde keer door WUA! uitgeroepen tot meest gebruiksvriendelijke autoverzekeringsite. Independer.nl heeft in juni 2009 en 2010 de Nederlandse verzekeringsaward (Gouden Schild) gewonnen voor zijn uitmuntende prestatie op het gebied van E-business.

Beoordeling van Independer.nl

Kwaliteit:

Prijsstelling:

Volledigheid:

Telefoon:

Inzichtelijkheid:

Vergelijken:

Polisvoorwaarden:

Gebruiksgemak:

Vergeleken verzekeraars bij Independer.nl

Aevitae
Agis
Anderzorg
Avéro Achmea
Azivo
AZVZ
Bewuzt
CZ
CZdirect
De Amersfoortse
De Friesland
Delta Lloyd
Ditzo
DSW
Energiek
FBTO
HEMA
Interpolis
IZZ
Kiemer
Menzis
OHRA
ONVZ
OZF Achmea
PNOzorg
Pro Life
Salland
Stad Holland
Turien & Co
UnitedConsumers
Univé
Univé ZEKUR
VGZ
VvAA
YouCare
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid

Telefonische ondersteuning door Independer.nl

Er wordt telefonische ondersteuning geboden bij het vergelijken en eventueel afsluiten van een zorgverzekering op de site van Independer.nl. Er zijn geen wachttijden bekend.

Opbouw vergelijking van Independer.nl

Na de eerste invoer wordt er een pagina getoond, waarop de dekking kan worden gekozen. Hier staat al een dekking, die door Independer wordt geadviseerd. Deze dekking kan worden aangepast en tevens kan er gebruik worden gemaakt van de keuzehulp. Als er een keuze voor de dekking is gemaakt wordt er in eerste instantie een Top 3 gepresenteerd. Deze Top 3 is gebaseerd op prijs, productkwaliteit, klantenbeoordeling, keuzevrijheid, directe acceptatie en wachttijd. In deze Top 3 komen alleen zorgverzekeraars voor waarmee Independer een samenwerking heeft. Mocht in de Top 3 niet de laagste premie voorkomen, dan wordt deze naast de op 3 getoond. Op basis van een formule wordt dan een prijs-kwaliteit berekend. Het is niet duidelijk hoe de prijs-kwaliteit wordt berekend. Hiernaast is er nog een "totaal" vergelijkingsscherm. In dit scherm wordt de vergelijking gesorteerd op prijs.

Huidige aanbieder vergelijken bij Independer.nl

Bij Independer.nl is het mogelijk om de nieuwe zorgverzekering te vergelijken met andere producten uit de vergelijking. Hierbij wordt direct aangegeven of de dekking gelijkwaardig is.

Polisvoorwaarden beschikbaar op Independer.nl

De polisvoorwaarden zijn als PDF niet beschikbaar op de site van Independer.nl. In de offerte e-mail worden deze wel meegestuurd. Ook zijn zij in de beschermde offerte omgeving (na inlog) beschikbaar.

Dienstverlening door Independer.nl

Verzekeraars waarmee Independer.nl samenwerkt accepteren allemaal de eigen offerte van Independer.nl. Independer.nl is voor de mensen die een zorgverzekering afsluiten de tussenpersoon. Wanneer Independer.nl geen samenwerking met een zorgverzekeraar dan worden de bezoekers doorgeleid naar de website van de zorgverzekeraar of wordt er een scherm getoond met het telefoonnummer van de klantenservice.

Gebruiksvriendelijkheid van Independer.nl

Bij Independer kan na invoer van enkele gegevens gekozen worden om zelf de dekking in te stellen of gebruik te maken van de keuzehulp. Met de Keuzehulp kan stap voor stap worden bepaald welke dekking voorr hun zorgverzekering moeten hebben. Vervolgens wordt er een beste keuze scherm getoond, waar vandaan de complete vergelijking kan worden opgehaald. Het is niet direct duidelijk wat precies het vergelijkingsscherm is. Dit wijkt aanzienlijk af wat op internet gewoon is. Het geheel is op deze manier behoorlijk complex. En je krijgt als gebruiker het gevoel dat je een bepaalde richting op wordt geduwd, de goede bedoelingen van Independer ten spijt.

Overige informatie over Independer.nl

Independer.nl kwam als eerste naar voren in het WUA onderzoek van december 2010 en in juni 2011.
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)