Anno12 nieuwe zorgverzekeraar

Datum: 03-01-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Aantal reacties: 7

Op nieuwjaarsdag zag de nieuwe zorgverzekeraar Anno12 het levenslicht. De nieuwe zorgverzekeraar is opgericht door Rob Adolfsen, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Agis. De komende weken hoopt Anno12 de afspraken af te ronden over het benodigde vermogen voor de aanloopkosten en het garantiekapitaal (circa € 4 miljoen).

Al in april 2011 startte Adolfsen een onderzoek naar het nut en de haalbaarheid van een nieuwe zorgverzekeraar. In de zomer is die onderzoeksfase afgerond. De uitkomst bood voldoende houvast om activiteiten te gaan ontplooien om daadwerkelijk een nieuwe zorgverzekeraar van de grond te krijgen.

Dit jaar wordt vooral gebruikt om naamsbekendheid op te bouwen. In het najaar van 2012 moet blijken of de nieuwe zorgverzekeraar ook daadwerkelijk bestaansrecht heeft doordat voldoende Nederlanders naar de maatschappij overstappen. De eerste werkdag van 'Anno12' stond vooral in het teken van het opbouwen van sociale mediacontacten en het verstrekken van informatie over de nieuwe zorgverzekeraar.

Op Zorgmarkt.net zegt Adolfsen ondersteuning te krijgen van DLA Piper, KPMG en Conquaestor. "Wij hebben overeenstemming met DLA Piper voor ondersteuning op het juridische en notariële vlak. KPMG heeft toegezegd ons te ondersteunen als accountant en bij de fiscale en bestuurlijke inrichting van de organisatie. Consultancybedrijf Conquaestor tot slot gaat de operationele en bestuurlijke AO/IC verwoorden."

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)