Eigen risico zorg stijgt tot 350 euro

Datum: 16-05-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Nog geen reacties

Het eigen risico van de zorgverzekering stijgt waarschijnlijk met 130 euro naar 350 euro. Althans volgens bronnen op het Binnenhof. Dit is een van de uitkomsten van de uitwerking van het eind vorige maand gesloten Lente-akkoord over de begroting voor volgend jaar. De bedoeling is wel dat mensen met een lager inkomen gecompenseerd worden.

Patiëntenkoepel NPCF, noemt de stijging ,,pittig’’, maar niet onverwacht. Ze hoopt dat de huisarts niet wordt meegenomen in het eigen risico. Dat is momenteel niet het geval, een bezoek kost de patiënt dus niets. ,,Als je die daar wel in opneemt, zullen zeker mensen met lage inkomens minder snel langsgaan. Je krijgt uitstelgedrag en dat kan uiteindelijk tot extra kosten leiden.

Iedereen boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico bij zijn of haar zorgverzekering. Dat wil zeggen dat het eerste deel van de ontvangen zorg zelf wordt betaald. Niet alle zorg valt overigens onder het verplichte eigen risico. Huisartsbezoek, verloskundige zorg en kraamzorg, borstkankeronderzoek en de griepprik voor risicogroepen vallen (op dit moment) allemaal onder de basisverzekering.

Voor mensen die nauwelijks ziek zijn, kan het aantrekkelijk zijn om het eigen risico te verhogen, de maandelijkse premie wordt dan lager.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)