Fysiotherapie te duur voor reumapatiënt

Datum: 19-03-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Nog geen reacties

De eigen bijdrage voor fysiotherapie is voor 80 procent van de reumapatiënten niet te betalen. Daarnaast blijkt één op de acht zieken te stuiten op de weigering van de zorgverzekeraar voor een aanvullende zorgverzekering.

Dat blijkt uit onderzoek onder 2800 patiënten dat het Reumafonds vandaag bekendmaakt. Het fonds opende in januari een meldpunt, omdat mensen met reuma per januari geen fysiotherapie meer vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Ruim 4000 patiënten meldden nadelige gevolgen en de teller blijft doorlopen.

Directeur Lodewijk Ridderbos van het fonds noemt de cijfers schokkend en vreest voor de kwaliteit van leven van de reumapatiënten, die vaak niet zonder fysiotherapie kunnen. Uit het onderzoek komen nog meer opvallende cijfers: als de beperkt verzekerden geen fysiotherapie meer volgen, dan verwacht 95 procent problemen bij het dagelijks functioneren. Ruim 70 procent denkt meer medicijnen te moeten gebruiken en bijna zestig procent vreest zich vaker ziek te moeten melden.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)