Nederlander bezuinigt niet op zorgverzekering

Datum: 03-02-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Aantal reacties: 35

Weinig Nederlanders bezuinigen op hun ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zorgverzekeraars. De verwachting was dat veel mensen voor goedkopere oplossingen zouden kiezen, omdat verzekeringen duurder zijn geworden er er minder wordt vergoed.

Iedere Nederlander boven de 18 jaar is wettelijk verplicht een basisverzekering af te sluiten. Het afsluiten van aanvullende verzekeringen is een vrije keus.

Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering heeft afgesloten is bij vrijwel alle verzekeraars die aan ons onderzoek meewerkten, met tussen de 0,2 en 2 procent teruggelopen. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat een tandartsverzekering heeft genomen.

Tussen de 2 en 3 procent van de mensen die een aanvullende verzekering hebben, koos dit jaar voor een eenvoudigere verzekering dan vorig jaar. Een vergelijkbaar aantal mensen gaf de voorkeur aan een eenvoudigere tandartsverzekering.

Tegen de trend
Sommige verzekeraars hebben tegen de trend in aanzienlijk meer aanvullende verzekeringen afgesloten. ONVZ zag dat aantal met een kwart toenemen. Zorg en Zekerheid zag het aantal verzekerden dat een Samen Delen polis afsloot, waarbij ongebruikte vergoedingen voor tandzorg overgeheveld kunnen worden naar de partner, bijna verdubbelen.

Zowel ONVZ als Zorg en Zekerheid heeft ongeveer 400.000 verzekerden. Hun groeicijfers beïnvloeden het landelijke beeld marginaal.

Duurder
De zorgverzekeraars CZ, Menzis, ONVZ, DSW, Zorg en Zekerheid en Achmea Zilveren Kruis en Achmea Agis, Achmea FBTO en VGZ leverden gegevens aan. Samen zijn die verzekeraars goed voor ruim veertien miljoen verzekerden, 85 procent van het totaal.

Het pakket van de basisverzekering is in 2012 beperkt. De pakketten van de aanvullende verzekeringen die zorgverzekeraars aanbieden zijn mede daardoor uitgebreid. En duurder geworden. Gemiddeld ruim 8 procent volgens het onderzoeksbureau Mercer.

Sinds 1 januari mogen de tandartsen zelf hun tarieven bepalen. De verzekeraars hebben als opmaat voor de vrije tandartsprijzen de prijzen van de tandartsverzekeringen flink verhoogd, met zo'n 14 procent.

De forse prijsstijgingen lijken dus maar weinig effect te hebben op het aantal aanvullende (tandarts)verzekeringen dat is afgesloten.

Reacties op dit artikel

Reactie van: Lawrence (1-9-2016)


What sort of music do you listen to?

Reactie van: Terrence (1-9-2016)


Could I order a new chequebook, please?

Reactie van: Isreal (1-9-2016)


I can't get a dialling tone

Reactie van: (1-9-2016)


Reactie van: Collin (1-9-2016)


How do you do?

Reactie van: Andrew (1-9-2016)


Could you please repeat that?

Reactie van: Stephen (1-9-2016)


i'm fine good work

Reactie van: Arden (1-9-2016)


I like watching TV

Reactie van: Mariah (1-9-2016)


I came here to work

Reactie van: Bonser (1-9-2016)


Could you send me an application form?

Reactie van: Mohamed (1-9-2016)


perfect design thanks

Reactie van: mike11 (18-4-2018)


p6Ydfa https://www.genericpharmacydrug.com

Reactie van: Judi (12-5-2018)


Ixw1Sq https://www.genericpharmacydrug.com
Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)