Op laatste moment overstappen van zorgverzekering

Datum: 26-12-2011    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Nog geen reacties

Zorgkiezer.nl meldt dat ongeveer 300.000 mensen de komende dagen hun huidige zorgverzekering alsnog opzeggen om over te stappen naar een andere partij. De deadline daarvoor is 31 december. Uit eerdere onderzoeken van Zorgkiezer bleek dat 8 procent van de Nederlanders van plan was dit jaar van zorgverzekering te wisselen. Dat percentage is inmiddels gedaald tot 6 procent.

Woordvoerder Peter Ruys zegt daarover: ''We zien wel dat een steeds groter deel van de twijfelaars maar besluit te blijven zitten. Twijfelaars doen er beter aan zich in elk geval uit te schrijven voor 31 december bij hun oude verzekeraar. Je hebt immers nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.''

Meer gezocht
Volgens Verzekeringssite.nl wordt de laatste dagen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, in Google veel meer gezocht op zorgverzekering.De site vermoedt dat consumenten dit jaar meer bezig zijn met de zorgpremie omdat in 2012 een gemiddelde zorgconsumptie zo’n 95 euro per jaar meer kost. De basisverzekering stijgt gemiddeld met 30 euro.

Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl zegt dat Nederlanders over het algemeen oververzekerd zijn. ''Met een minder pakket kunnen zij ook prima uit de voeten. Als iemand echt wil besparen moet hij overstappen naar een andere verzekering. Zo kan een gezin 1.000 euro per jaar besparen door de aanvullende zorgverzekeringen aan te passen aan de zorgbehoefte en te veranderen van zorgverzekering."

Consumenten hebben nog drie dagen de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekering. Aanmelden bij een andere zorgverzekering kan nog tot 1 februari 2012.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)