Ouderen extra laten betalen voor zorg

Datum: 06-01-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Aantal reacties: 6

Ouderen moeten voortaan zelf meer meebetalen aan de kosten van hun gezondheidszorg. Dat schrijft het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) in een conceptadvies aan minister Schippers van Volksgezondheid, dat RTL Nieuws in handen heeft.

Volgens het CVZ moeten ouder zelf opdraaien voor kosten van de behandeling van aandoeningen die 'een logisch gevolg zijn van veroudering, die een groot deel van de bevolking aangaan, en die geen groot individueel kostenbeslag hebben.

Ongemakken niet verzekerd
In het regeerakkoord hebben CDA en VVD al afgesproken dat aandoeningen die eerder een ongemak zijn dan een ziekte niet meer verzekerd worden in het basispakket. Denk hierbij aan kalknagels, voetschimmel of een blaasontsteking. Met die maatregel hoopt het kabinet 1,3 miljard euro te bezuinigen.

Bezuiniging niet gehaald
Volgens het rapport van het CVZ (pdf) wordt dat bedrag niet gehaald. Daardoor zijn extra maatregelen nodig, zoals het zelf extra betalen van zorg door ouderen.

Reacties op dit artikel

Reactie van: mike11 (18-4-2018)


OUUiQ8 https://www.genericpharmacydrug.com

Reactie van: Judi (12-5-2018)


ry60pm https://www.genericpharmacydrug.com
Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)