Patient betaalt voor vrije keus

Datum: 26-03-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Nog geen reacties

Patiënten die zich willen laten behandelen door een arts of ziekenhuis die geen contract met hun verzekeraar heeft, moeten de rekening straks deels of helemaal zelf betalen. Verzekeraars moeten niet meer verplicht zijn tot een vergoeding als hun cliënten voor een behandeling elders kiezen, zegt minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) in Trouw. Zij stuurt maandag een brief naar de Kamer.

Nu heeft iedereen recht op een redelijke vergoeding voor een behandeling bij een ziekenhuis dat geen contract heeft met de zorgverzekeraar. Dat ondermijnt het zorgstelsel, zegt Schippers in een interview in de krant.

De minister ontkent dat hiermee de vrije artsenkeuze voor patiënten op de tocht komt te staan. Wie keuzevrijheid wil, kan namelijk kiezen voor een duurdere verzekering waarbij die vrijheid wordt geboden. "Bovendien kun je kiezen tussen verschillende zorgverzekeraars met verschillende zorgaanbieders", zegt ze in de krant.

Wel moeten verzekeraars vóór het afsluiten van de verzekering duidelijk maken met welke zorgaanbieders contracten zijn gesloten. Op die manier kan iemand een zorgverzekeraar kiezen waarvan hij weet dat die de behandelingen van zijn favoriete ziekenhuis vergoedt.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)