Ruim 900.000 overstappers van zorgverzekering

Datum: 12-01-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Aantal reacties: 7

Vektis heeft op basis van voorlopige cijfers bekendgemaakt dat dit jaar 5,6% van alle verzekerden overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit is 0,1 procentpunt meer dan de 5,5% van vorig jaar. tijdens zijn nieuwjaarstoespraak maakte scheidend voorzitter Hans Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) dit bekend.

Het leeuwendeel van de 900.000 overstappers hebben inmiddels ook al een nieuwe zorgverzekering gesloten. Verzekerden die zijn overgestapt naar een ander label of een andere polis bij dezelfde risicodragende zorgverzekeraar zijn echter nog niet in dit voorlopige overstappercentage meegenomen. Het definitieve overstappercentage zal daarom hoger liggen dan de nu berekende 5,6% en wordt pas begin april door ZN en Vektis bekend gemaakt.De nieuwjaarsbijeenkomst bij ZN stond verder in het teken van het vertrek van Wiegel, die per 1 februari wordt opgevolgd door André Rouvoet.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)