Vrije tandartstarieven wordt gestopt

Datum: 06-07-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Aantal reacties: 1

Al na een half jaar heeft een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ervoor gezorgd dat het experiment van de vrije tandartstarieven wordt gestopt. Een motie daarover kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag de steun van PvdA, GroenLinks, SP, PVV en de PvdD (78 zetels).

Demissionair VWS-minister Schippers kon naar eigen zeggen niet anders dan gehoor geven aan de wens van de Kamer. De branchevereniging van tandartsen NMT laat het er niet bij zitten en spant een kort geding tegen Schippers aan.

Sinds januari 2012 waren de prijzen in de mondzorg vrij. Het ging om een driejarig experiment waarin tandartsen, mondhygienisten, tandprothetici en orthodontisten zelf de prijs bepalen die zij vragen voor behandelingen. De Nederlandse Zorgautoriteit monitorde de ontwikkelingen in de mondzorg tijdens dit experiment. Volgens een marktscan van de NZa zijn de prijzen in de mondzorg in het eerste kwartaal van dit jaar met gemiddeld 9,6% gestegen. Onaanvaardbaar zo stelt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Reacties op dit artikel

Reactie van: johnanz (19-4-2022)


http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)