Zorgverzekering 2013 wijzigingen basisverzekering

Datum: 31-07-2012    Schrijver: Uwzorgverzekeringsite.nl    Nog geen reacties

Op woensdag 13 juni heeft minister Schippers meer wijzigingen bekend gemaakt over de zorgverzekering in 2013.

Stoppen met roken programma
Per 1 januari 2013 kun je de kosten voor hulp bij het stoppen met roken weer eenmaal per jaar terugvragen aan jouw zorgverzekeraar. In 2011 kregen rokers al een vergoeding voor een stoppen-met-roken programma vanuit de basisverzekering. Per 1 januari 2012 is deze vergoeding geschrapt, maar inmiddels is besloten om dit weer terug te draaien.

Dieetadvisering
Vanaf 1 januari 2013 heeft iedereen recht op 3 uur dieetadvisering per jaar, betaald uit de basisverzekering. Afgelopen jaar is besloten om de 5 uur dieetadvisering uit de basisverzekering te schrappen. Het gevolg is dat ongeveer 25% minder mensen het eerste kwartaal een diëtist heeft bezocht. De dieetadvisering komt dus weer terug in de zorgverzekering 2013.

IVF behandelingen
Volgend jaar worden er 3 behandelingen gehandhaafd in de zorgverzekering 2013, maar er worden extra voorwaarden aan gesteld. Alleen vrouwen tot 43 jaar hebben straks nog recht op vergoeding van IVF-behandelingen. En vrouwen tot 38 jaar mogen bij de eerste twee pogingen maar één embryo teruggeplaatst krijgen.

COPD
Afgelopen jaar zijn er diverse aandoeningen geschrapt van de lijst met chronische ziekten die bepaalt of je recht hebt op vergoeding van fysiotherapie of niet. Alleen als jouw aandoening op deze lijst staat, heb je recht op vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. Er is besloten om COPD terug op deze lijst te zetten.

Overstappen zorgverzekering 2013
Het is nu nog niet mogelijk om een zorgverzekering voor 2013 af te sluiten. Wanneer u wilt wisselen van zorgverzekering in 2013, dan moet u voor 1 januari je zorgverzekering opzeggen. Bekijk alles over de zorgverzekering 2013.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)