Zorgtoeslag

De zorgtoeslag wordt uitbetaald via de Belastingdienst en is een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag aanvraagt moeter aan de volgende voorwaarden worden voldaan; Nederlandse nationaliteit hebben, minstens 18 jaar zijn en een basisverzekering afgesloten hebben.

Zorgtoeslag 2013

In 2013 wordt de zorgtoeslag lager. De overheid gaat minder bijdragen aan de kosten voor uw zorgverzekering. Als vuistregel geldt dat wanneer uw inkomen hoger is, u des te minder zorgtoeslag ontvangt.

Lager inkomen meer zorgtoeslag

Lagere inkomens krijgen meer zorgtoeslag. Als compensatie voor de verhoging van het eigen risico krijgt u 115 euro extra zorgtoeslag. Dit compenseert vrijwel geheel de de stijging van het eigen risico, die in 2013 verhoogd wordt met 130 euro.

Inkomensgrens zorgtoeslag is verlaagd

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag in 2013 mag het toetsingsinkomen per jaar niet hoger mag zijn dan 30.939 euro voor alleenstaanden en 42.438 euro voor echtgenoten of meerpersoonshuishoudens.

Vermogenstoets bij zorgtoeslag

In 2013 wordt voor het eerst een vermogentoets bij de zorgtoeslag geintroduceerd. Wanneer uw vermogen, denk hierbij aan spaargeld of beleggingen, hoger is dan 101.139 euro voor een alleenstaande of 122.278 euro voor partners, dan komt u niet in aanmerking voor zorgtoeslag.

Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)