Zorgverzekering voor ouderen en chronisch zieken

Zorgverzekering: ouderen en chronisch zieken voelen meer barrières

Ouderen en chronisch voelen meer dan andere verzekerden barrières om over te stappen van zorgverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van NIVEL. Vaak zijn ze bang dat ze niet geaccepteerd worden voor de zorgverzekering of vrezen ze administratieve problemen. Dit is niet terecht.

Zorgverzekering: basisverzekering heeft acceptatieplicht

Ten eerste hebben zorgverzekeraars voor de basisverzekering een acceptatieplicht. Dit betekent dat zij iedereen moeten accepteren. Dit betekent dat u alleen al op de basisverzekering 275 euro per persoon per jaar kunt besparen.

Zorgverzekering: aanvullende verzekeringen

Maar ook voor de aanvullende verzekering betekent het dat u vrijwel altijd geaccepteerd wordt. Veel zorgverzekeraars kennen namelijk helemaal geen acceptatie-eisen voor hun aanvullende verzekeringen. Eigenlijk kennen zorgverzekeraars alleen voor hun meest uitgebreide pakketten een medische selectie.

Maar zeker ook voor ouderen en of chronisch zieken geldt dat zij goed moeten bekijken welke aanvullende dekking zij kiezen. Een flauwe is natuurlijk de kraamzorg voor ouderen, maar ook hier geldt als je echt wil bezuinigen kijk dan goed naar je hetgeen je wel of juist absoluut niet gedekt wil hebben.

Speciale zorgverzekeringen voor ouderen

Zorgverzekeraars brengen steeds meer nieuwe zorgverzekeringen op de markt die zich met name op ouderen richten. Dit betekent dat zij in hun aanvullende pakketten met name rekening houden aan de wensen van ouderen. Dus kraamzorg of orthodontie zijn uit die pakketten gehaald, terwijl er juist een betere dekking wordt geboden voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen-contactlezen of medicijn gebruik.

Contact Over Uwzorgverzekeringsite.nl Sitemap © Uwzorgverzekeringsite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)